Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

20-річний киянин на замовлення Росії готував замах на українського офіцера

Чоловікові загрожує до восьми років тюрми

Зловмисника затримали у власному помешканні

Джерело: СБУ

За дорученням РФ 20-річний киянин готував замах на військовослужбовця одного з підрозділів Сил оборони у Києві. Його затримали. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

"Щоб впевнитися у спроможності агента виконати завдання, ворог спочатку дав йому два "тестових випробування" – підпалити авто українських захисників. Після цього фігурант отримав нове доручення: встановити відеоспостереження за українським офіцером. У подальшому ворог планував здійснити на нього замах", – йдеться в повідомленні.

Українські правоохоронці викрили ворожі плани і затримали зловмисника у власному помешканні, коли він готувався до проведення дорозвідки поблизу "цілі" і ще не встиг встановити камеру.

Фігуранту оголошено підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Йому загрожує до восьми років тюрми.

СБУ

СБУ

СБУ

Раніше

Нагадаємо, нещодавно у Києві затримали 16-річного хлопця, який працював на РФ та палив авто ЗСУ.

Він потрапив "до уваги" окупантів, коли шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах. Там йому відповів представник спецслужби Росії, який запропонував співпрацю в обмін на гроші.

Станом на 2 серпня поліція змогла встановити в Україні майже 70 порушників, які підпалювали автівки військових та волонтерів у різних регіонах країни. Усі ті машини підпалювалися на замовлення представників спецслужб РФ. Правоохоронці кажуть, що порушники погоджувалися на такі дії, щоб заробити швидких грошей.

До того ж до подібних диверсій за гроші російська ФСБ все частіше залучає українських підлітків. Наприклад, на Харківщині нещодавно встановили особи всіх паліїв військових авто. І це були переважно молодики віком від 12 до 18 років. За підпали вони отримували 20–40 тисяч гривень.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів