USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

ЗСУ за добу вистрілюють річний запас артснарядів країни Європи

Різкий перехід на військові рейки створює кризу ланцюгів постачання в Європі
ЗСУ
Джерело: відкриті джерела

Українські військові за добу на фронті використовують близько п'яти-шести тисяч артилерійських снарядів, що становить річне замовлення невеликої європейської країни у мирний час. Про це пише Financial Times з посиланням на дані гендиректора норвезької компанії – виробника зброї Nammo Мортена Брандцега.

Видання вказує, що різкий перехід на військові рейки створює кризу ланцюгів постачання в Європі, оскільки оборонні виробники намагаються наростити виробництво для поповнення національних запасів, а також для підтримки поставок в Україну.

Зокрема, виробник зброї Nammo наголошує, що масштаб інвестицій для задоволення попиту створює "величезне навантаження на фінанси в цілому здорової оборонної компанії".

При цьому додається, що попит на деякі компоненти настільки високий, що час постачання збільшився з місяців до років. Це призвело у тому числі до боротьби за постачання матеріалів. 

Про майже таку ж кількість використаних снарядів раніше повідомляли офіційні особи з питань оборони Сполучених Штатів Америки. Тоді заявляли, що українські військові за два дні війни проти Росії витрачають таку кількість снарядів, яку в США виготовляють за місяць. (Сполучені Штати наразі можуть виготовляти близько 14 тисяч 155-мм гаубичних снарядів на місяць.)

До цього The Wall Street Journal повідомляв, що Європа намагається наростити виробництво боєприпасів у достатньому обсязі для України та себе, але стикається із серйозними труднощами. 

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї