USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

"Міністерство єдності": Зеленський анонсував запуск нової інституції, яка б об'єднувала українців за кордоном

За словами президента України, це має бути Міністерство української єдності та протидії російським впливам на українців
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск нової інституції. ЇЇ мета, як розповів глава держави, –  об'єднати українців за кордоном, протистояти проросійським наративам та забезпечувати "достатню силу глобальної української єдності".

Нині готується її запуск.

"Мільйони наших людей в інших країнах, їхні зв’язки й відносини з Україною, захист наших спільних інтересів як нації – усе це буде сферою відповідальності нової інституції", – зазначив Зеленський.

Український лідер говорить, що РФ якраз за кордоном використовує свої пропагандистські ресурси. А також сіє розколи та застосовує церкву для агентурної роботи, тож потрібна ефективна протидія. До того ж освітні, культурні та інформаційні потреби українців в інших країнах вимагають більшої активності від України.

Ще на чому акцентує президент – кількість громадян за кордоном. Пояснює, що йдеться про мільйони українців. А раніше, до війни, наша держава не мала такої кількості своїх громадян за кордоном.

Тому й потрібна така інституція, яка "вестиме інші інституції до визначених цілей".

До речі, народний депутат Дмитро Разумков в інтерв'ю ТАК TV зауважував, що в Україні стрімко зростає відсоток громадян, які планують виїхати за кордон після закінчення війни. Тому, говорив політик, держава має розробляти стимули, щоб ті українці, які зараз проживають тут, хотіли залишитися й надалі.

Також Разумков зазначав, що не завадило б і розробити програми, аби наші громадяни поверталися в Україну з-за кордону. 

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід