USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ: У нього знайшли активи на понад 50 млн гривень

Сума незаконно набутих коштів на понад 6,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні статки
Затримано експосадовця логістики та тилу ЗСУ
Джерело: Офіс Генерального прокурора

В Україні затримано колишнього чиновника одного з управлінь продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ. У нього знайшли активи на 58 млн гривень, повідомляють пресслужби Державного бюро розслідувань та Офісу генпрокурора.

"Працівники ДБР у співпраці з Офісом генпрокурора викрили на незаконному збагаченні екскерівника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України", – йдеться у дописі.

За даними слідства, уже звільнений з посади експосадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, придбав активи майже на 58 млн гривень. Зокрема йдеться про автомобіль, квартиру в Києві, 53 земельні ділянки на території України та інше майно.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, сума незаконно набутих коштів на понад шість тисяч п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні статки.

Крім того, підконтрольні чиновнику підприємства придбали склад площею 2000 кв. м і єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

Наразі проводиться обшук за місцем проживання експосадовця. Також вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На незаконно придбані активи судом накладено арешт.

Нагадаємо, раніше контррозвідники Служби безпеки спільно з Державним бюро розслідувань викрили новий епізод злочинної діяльності колишнього заступника міністра оборони України. Разом зі спільниками у 2022 році чиновник закупив ще одну партію неякісних бронежилетів для українських військових, розтратив понад 948 млн бюджетних гривень.

Ми писали, що лише за останній квартал 2023 року в Міністерстві оборони України встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень. Тоді зазначалося, що найбільшу частину роботи відомства наразі становить аудит і контроль за витрачанням коштів.

 
Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн виділених з бюджету для тероборони міста
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Керівників двох найбільших операторів державних лотерей в Україні підозрюють в організації нелегальних азартних ігор Керівників двох найбільших операторів державних лотерей в Україні підозрюють в організації нелегальних азартних ігор