USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Замовлені потяги не поміщаються в тунелях: В Іспанії йдуть у відставку чиновники

Поїзди будуть перепроєктовані з урахуванням тунелів, але це призведе до значних затримок в їх постачанні
поїзд в тунелі

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Велика помилка в проєкті поїздів для двох північних регіонів Іспанії призвела до відставки двох високопоставлених чиновників транспортної галузі. Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що у 2020 році для регіонів Астурія і Кантабрія замовили 31 вузькоколійний поїзд приміського і середнього сполучення, але лише кілька тижнів тому з'ясувалося, що за початковим проєктом поїзди не помістилися б у тунелях цих регіонів.

Тепер поїзди будуть перепроєктовані з урахуванням тунелів, але це призведе до значних затримок у їх постачанні. Інформація обурила обидва регіони і призвела до вимог відставки.

Вчора державний секретар з транспорту Ісабель Пардо де Вера – права рука міністра – подала прохання про відставку, як і президент державної залізничної компанії RENFE Ісаяс Табоас.

Коли на початку лютого про помилку стало відомо, RENFE і державна компанія залізничної інфраструктури Adif звільнили двох високопоставлених чиновників.

У Міністерстві транспорту кажуть, що помилки були помічені на ранній стадії, і гроші не були витрачені. Однак обом регіонам тепер доведеться чекати ще два-три роки, перш ніж вони отримають нові потяги.

Відставка відбулася за кілька годин до того, як міністр транспорту Ракель Санчес мала зустрітися з регіональними президентами Астурії та Кантабрії, щоб пояснити помилку в проєктних вимірюваннях.

Читайте також:
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн грн виділених з бюджету для тероборони міста
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ Суд визнав наявність російського громадянства у експосадовиці Мін’юсту, яку раніше викрила СБУ
Генпрокурора Костіна можуть звільнити: В ОП вважають його Генпрокурора Костіна можуть звільнити: В ОП вважають його "нерішучим", – джерело