USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Вандали пошкодили могилу Миколи Міхновського на Байковому кладовищі

На місце викликали поліцію, провадження відкрите
Могила Міхновського _1
Могила Миколи Міхновського, понівечена вандалами, 9 липня 2024 року.
Джерело: президент історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль
Вандали зруйнували меморіальний знак на могилі ідейного засновника української держави Миколи Міхновського. Про це повідомив президент історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль.

За його словами, це виявили вчора, 8 липня, коли підрядник прийшов, аби почати роботи з реконструкції могили Миколи Міхновського. Виявилося, що зник меморіальний знак. Коваль каже, що директор Байкового кладовища відмовився поїхати на місце вандалізму і запевняв, що нічого не знає про те, що сталося.

"Ще він прохопився, що до нього місяців два чи три тому приходив хтось і скаржився, що біля могили його рідних ми поставили меморіальний знак. І він йому, бачте, заважає. Цікаво, що всі могили біля меморіального пам’ятника Міхновському занедбані, заросли бур’яном, на могилах немає навіть сухої квіточки", — написав Коваль.

Він уточнив, що поліцію на місце викликали і провадження вже відкрито.

Коваль стверджує, що це вже третій випадок наруги над могилою Міхновського. У 2016 році вандали зруйнували бронзовий пам’ятник, понад два роки він стояв обезголовлений. У 2018 році памʼятник відновили, а вже через два тижні на погрудді хтось відбив вуса, пошкодив ніс, підпалив обличчя. 

Нардеп Ярослав Юрчишин вже заявив, що звернеться до Нацполіції та Офісу генпрокурора  щодо вандалізму і сприятиме отриманню статусу пам'ятки для могили Міхновського.

Микола Міхновський – український політичний та громадський діяч кінця XIX – початку XX століття. Ідеолог українського самостійництва, перший представник українського націоналізму. Міхновський – автор першого проєкту української Конституції 1905 року. Він активно відстоював ідею необхідності формування Україною власних збройних сил. 

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години
Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення