USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні від коронавірусу за тиждень померли 34 людини

Найдієвіша профілактика грипу – це щорічна вакцинація
коронавірус

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні зросла кількість хворих на ГРВІ, грип та COVID-19 на 20% за останній тиждень. З 9 по 15 жовтня в країні зафіксували вже 143 300 випадків. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Зазначається, що в цей час в країні зареєстровано 34 летальних випадки внаслідок COVID-19 серед людей віком 35+ років. Смертей внаслідок грипу – не зареєстровано. 

"В Україні спостерігається збільшення кількості хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції, які є традиційними для осінньо-зимового періоду", – кажуть у МОЗ. 

Загалом по Україні 3330 людей потрапили до лікарень з захворюваннями на ГРВІ, грип та COVID-19. Серед пацієнтів, які потребували госпіталізації, 57% – діти віком до 17 років. Грип штаму А виявили в Івано-Франківській області, в Чернівецькій області циркулює грип типу В.

У Міністерстві охорони здоров'я нагадують, що найдієвіша профілактика грипу – це щорічна вакцинація, яка є рекомендованою, однак не входить до переліку безоплатних вакцин. В Україні доступні дві вакцини – французького та корейського виробництва – проти грипу, які пройшли державний контроль відповідності показникам якості та продаються в аптеках. Майже сім тисяч українців вже зробили щеплення проти грипу. 

Вакцинація проти COVID-19 залишається безоплатною для кожного українця. Вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря. Медики використовують вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). 

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен