USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Нічний ракетний обстріл по Україні: Загинули троє людей, ще 13 – поранені, пошкоджена інфраструктура

Масована атака не призвела до дефіциту електроенергії в країні, наразі відключення світла можливі через зростання його споживання
Прильоти в Павлограді_1
Наслідки обстрілу Павлограда
Джерело: Telegram голови Дніпровської ОДА

Сьогодні вночі Росія в черговий раз обстріляла територію України. В ніч на 16 лютого країною-терористом випущено 36 ракет, ППО знищила 16 із них. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет "Калібр" із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя", – уточнив він.
 
Вдалося знищити 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр" та дві керовані авіаційні ракети Х-59. Про наслідки "прильотів" – в матеріалі нижче. 
 
ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСТЬ
 
Тут через обстріл села Зміївка Бериславського району загинуло подружжя. Ворожий снаряд влучив у їхню оселю.
 
"Російські артилеристи знали куди били. Це цілеспрямований удар по цивільних жителях Херсонщини", – додали в Херсонській ОВА. 
 
ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛАСТЬ
 
Внаслідок масованої атаки Павлограда загинула жінка, ще семеро людей постраждало. 
 
"Двоє поранених шпиталізували – 79-річного чоловіка та 37-річну жінку. Їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості", – розповів голова Дніпропетровської ОВА Дмитро Лисак. 

Росіяни також обстріляли промислове підприємство, внаслідок чого там виникла пожежа. Зруйновано 7 приватних будинків, ще 30 понівечені. 

 
ДОНЕЦЬКА ОБЛАСТЬ
 
Найбільше постраждала Донецька область. Як повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко, внаслідок російських обстрілів в області протягом доби загинуло 6 людей: 3 – у Покровську, 2 – у Бахмуті та ще 1 – в Авдіївці.
 
Маємо також 13 поранених, серед них один поліцейський. Кириленко додав, що ці цифри не є остаточними – точну кількість жертв в Маріуполі і Волновасі встановити неможливо. 
 
ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСТЬ

За словами голови ОДА Павла Луніна, росіяни ударили ракетами по території області. Дві з них поцілили по об'єкту критичної інфраструктури у Кременчуці. Попередньо, загиблих і постраждалих немає. 

 
КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСТЬ
 
Неспокійно було і у Кропивницькому районі – тут маємо "прильоти" в об’єкт інфраструктури. На щастя, обійшлось без жертв. На місці працюють оперативні служби. 
 
ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСТЬ
 
Росіяни влучили в об’єкт критичної інфраструктури. Внаслідок обстрілу виникла пожежа. Наразі її загасили, постраждалих чи жертв немає.
 
Джерело: Телеграм-канал "Укренерго"

ЩО КАЖУТЬ ЕНЕРГЕТИКИ

В "Укренерго" зазначають, що нічна атака і навіть влучання в об'єкти інфраструктури не призвели до обмеження споживання електрики. Зараз відключення світла можливі лише через зростання його споживання.


Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2