USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

В НБУ розповіли, як ефективність Мудрика та інших футболістів-легіонерів може впливати на валютний ринок

Нове слово в монетарній політиці
Мудрик
Михайло Мудрик
Джерело: відкриті джерела

Заступник голови Національного банку України Сергій Ніколайчук вважає, що продажі українських футболістів за кордон можуть опосередковано вплинути на валютний ринок держави. Про це він розповів в інтерв'ю "Економічній правді".

"Думаю, приплив валюти в тих обсягах, які генерують продажі футболістів, дійсно важливий для нашого валютного ринку. При цьому, наскільки я пам’ятаю, окремі платежі за окремих футболістів дуже сильно залежать від бонусів за їх виступи. Враховуючи цей фактор, мені здається, що тепер ефективність Мудрика чи Забарного в Прем’єр-лізі матиме, може, не прямий, але точно опосередкований вплив на наш валютний ринок і наші монетарні рішення", – зазначив він. 

"Нове слово в монетарній політиці: залежність функцій, реакції Національного банку від гри окремих футболістів в британській Прем’єр-лізі", – підсумував Ніколайчук. 

Нагадаємо

Футболіст національної збірної України та донецького "Шахтаря" Михайло Мудрик взимку перейшов до лондонського "Челсі", підписавши контракт до 2028 року. Англійський клуб погодився заплатити за нього загалом 100 млн євро (70 млн євро + 30 млн євро в якості бонусів).

Захисник "Динамо" та збірної України Ілля Забарний також взимку перейшов до англійського "Борнмута". Контракт розрахований на 5,5 років. За даними інсайдерів, англійський клуб заплатить за українця 27 мільйонів євро. 


Читайте також:
УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації УАФ і кілька футбольних клубів отримали статус критично важливих в особливий період: Співробітники зможуть отримати бронь від мобілізації
Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні
Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити Офсайди фіксуватимуть по-новому? Футбольні правила можуть знову змінити
Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні Пілотний проєкт міжнародних товариських матчів ФІФА розпочнеться в березні