USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

"Укрзалізниця" перевезла рекордну кількість пасажирів до ЄС у 2022 році

Поїздами було евакуйовано понад 600 тисяч людей до сусідніх країн
Укрзалізниця

Вагон УЗ

Джерело: відкриті джерела

У 2022 році "Укрзалізниця" перевезла близько 1,4 мільйона пасажирів до країн Євросоюзу. Це є рекордним показником за останні 10 років. Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Зазначається, що багато українців були вимушені через війну виїхати за кордон. Поїздами було евакуйовано понад 600 тисяч людей до сусідніх країн.

"Тоді залізниця була найбільш безпечним транспортом, а тепер це найзручніший транспорт для подорожі між домом та місцем тимчасового проживання. Крім евакуації торік перевезено 1,4 млн пасажирів до країн ЄС та зворотно. Це майже у 10 разів більше ніж у 2021 році", – сказав голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Найпопулярнішим міжнародним поїздом залишається рейс Київ – Варшава. За день в онлайн-сервісах "Укрзалізниця" отримує понад 2 тис. запитів щодо купівлі квитків на цей поїзд, але його місткість обмежена 150 місцями на рейс.

"На цьому маршруті використовуються так звані міжнародні вагони РІЦ, парк яких обмежений. Наразі "Укрзалізниця" разом із польськими колегами опрацьовує питання курсування на маршруті звичайних українських вагонів, які дещо ширші. Тестовий проїзд відбувся успішно, тому можна очікувати, що місць на цьому маршруті стане більше", – додав Камишін.

Загалом у 2022 році в далекому сполученні перевезено 16,9 млн пасажирів. Ще 4 млн пасажирів евакуйовано.

До речі, в Україні успішно завершили тестування Wi-Fi на базі технології Starlink у поїзді "Інтерсіті"

Читайте також:
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку
ВДК ВДК "Костянтин Ольшанський" міг бути уражений модернізованою ракетою "Нептун", – ЗМІ