USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна отримує все що необхідно в рамках допомоги і без ленд-лізу, – Яременко

Ленд-ліз же, за словами депутата, це – додаткова можливість, щоб країна могла купувати і те, що їй необхідно
Лендліз
Лендліз
Джерело: відкриті джерела

Наразі Україна отримує все що їй необхідно у війні в рамках допомоги від партнерів, тому немає потреби використовувати ленд-ліз. Таку думку висловив народний депутат, член комітету із зовнішньої політики Богдан Яременко в ефірі UWN.

"Ми отримуємо все що нам потрібно в рамках просто допомоги звичайних каналів. Ось ви просите і на візьміть", – розповів він.

Ленд-ліз же, за словами депутата, це – додаткова можливість, щоб Україна могла і купувати те, що їй необхідно.

"Тобто там не лише безкоштовна передача. По ленд-лізу можуть і безкоштовно передавати, але це можливість і закуповувати щось, що нам не можуть надати безкоштовно. Я не виключаю, що на якомусь етапі дійде час до ленд-лізу. Поки що навіщо нам витрачати гроші, якщо, Богу дякувати, нас благословили хорошими друзями, які допомагають нам поки що безкоштовно, надаючи ці військове озброєння. Дійде час і буде застосований ленд-ліз, поки що в цьому просто немає потреби", – пояснив Яременко.

Однак питання з закупівлею озброєння за допомогою ленд-лізу все ж таки не має простого механізму.

Дивіться, воно не вирішиться просто так, тому що немає механізму, будуть якісь процедури, щось треба узгоджувати і так далі. Завжди коли йдеться про озброєння, – маса бюрократії, що ми візьмемо, як і далі все це буде, бо це не те, що в нас є 10 гривень і ми що-небудь на вашому базарі купимо. Ми будемо купувати або отримувати на якихось умовах оренди чи ще якось. Тобто військове майно іноді надається в умовах оренди, таке тоже може бути. Причому і кораблі так можуть надаватися... що завгодно", – зазначив член комітету із зовнішньої політики.

Читайте також:
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild