USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна направила ноту посольству Польщі та представництву ЄС щодо торговельних обмежень на імпорт агропродукції

Обмеження не відповідають Угоді про асоціацію з Євросоюзом
Зерно
Джерело: відкриті джерела

Міністерство закордонних справ України направило ноту до посольства Республіки Польща в Україні та представництва ЄС в Україні щодо категоричної неприйнятності ситуації стосовно торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України. Про це розповів речник Міністерства зовнішніх справ Олег Ніколенко.

Він наголосив, що такі обмеження, якими б причинами вони не обґрунтовувалися, не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та Євросоюзом та принципам і нормам Єдиного ринку ЄС.

"Існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту до інших держав – членів Європейського Союзу та загалом безперешкодного транзиту усієї української продукції в інші країни як у межах, так і поза межами ЄС", – зазначив Ніколенко.

При цьому додав, що МЗС України закликало партнерів до пошуку збалансованого рішення на основі законодавства Євросоюзу, Угоди про асоціацію та в дусі солідарності.

Нагадаємо, віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскі раніше заявляв, що Європейська комісія домовилася з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Болгарією щодо українського продовольства, імпорт якого ці країни раніше обмежили. Відповідне рішення набуде чинності 6 червня, коли закінчиться нинішній режим безмитної торгівлі з Україною.

Ми детально писали про обмеження на імпорт української агропродукції у країни ЄС. Про це можна прочитати тут.

Читайте також:
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW Росіяни можуть отримати тактичні переваги, поки Україна чекає допомогу від США, - ISW