USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві під час ремонтних робіт обвалився Дегтярівський міст: UWN дізнався, як це сталося

На мосту вже достатній час триває ремонт
обвал Дегтярівського мосту
Джерело: UWN

У Києві на вулиці Олександра Довженка під час реконструкційних робіт на Дегтярівському мосту стався обвал балок шляхопроводу. Про це повідомили в КМДА.

За даними адміністрації, причини обвалу встановлюють експерти, які вже працюють на місці.

За попередньою інформацією, жертв і постраждалих немає.

"У "Київавтодорі" зазначили, що відповідальність за проведення робіт на об'єкті несе безпосередньо підрядник. Усі служби працюють на місці інциденту, вживаються заходи для ліквідації наслідків", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що рух транспорту на ділянці вул. Олександра Довженка планується відновити до 05:00 2 жовтня.

Як стався обвал?

У коментарі UWN інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин, який був присутній на місці інциденту під час обвалу, розповів, що сьогодні був перший монтаж балок на оновленому Дегтярівському шляхопроводі.

"Це завжди хвилюючий день у всіх московитів як воно починається так воно і піде потім і мостовиків. Змонтували вже 6 балок успішно, все було з дотриманням технологій... сьому балку підняли, вона поводила себе, наче так само, як і всі балки попередні і ніщо не віщувало, що може щось статися не так", - розповів він.

Після чого, за словами Авдокушина, сьома балка почала неприродно згинатися і луснула, зачепивши інші балки. Після цього почався ефект доміно, усі шість балок, одна за одною, почали ламатися. Це особливість таких балок. Вони розраховані тільки на вертикальне навантаження, при горизонтальному навантаженні вони легко ламаються, що власне і сталося.

"Можливо невірний розрахунок або десь змістили тяжіння, або одні крючки чомусь натягнули сильніше ніж інші, це все може потенційно бути. Але ніхто зараз не буде стверджувати, чому так відбулося. Я можу сказати тільки те, що я бачив, що балка себе вела так, як вона не має себе вести", - додав оглядач.

Як відомо, реконструкція мосту розпочалася 2023 року. Його ремонт оцінили майже в мільярд гривень (тендер у Prozorro був на 934 мільйони грн).

У рамках реконструкції планують замінити шляхопровід повністю, а заразом оновити і всю транспортну розв'язку. На мосту збиралися розібрати опори, прогони і фундаменти, щоб збільшити ширину з 28 до 40 метрів і облаштувати велодоріжки.

Завершити роботи планували до 30 листопада, але потім перенесли терміни до кінця року

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі