USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Києві дві неповнолітні дівчини вистрибнули з даху недобудови

Загиблими знову стали підлітки
вікно
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Деснянському районі Києва знайшли мертвими двох неповнолітніх дівчат. Імовірно, вони скоїли самогубство: стрибнули з висоти недобудови.

В поліції Києва повідомили, що трагедія сталась на Троєщині на вулиці Оноре де Бальзака. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції, оперативники карного розшуку столичного главку, працівники ювенальної превенції та лікарі.

Правоохоронці встановили особи потерпілих, це – місцеві мешканки 2006-го та 2005 років народження. За попередніми даними, дівчатка загинули внаслідок падіння з висоти недобудови.

"За даним фактом столичні слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 ККУ – умисне вбивство з позначкою "самогубство", – додали правоохоронці.

Нагадаємо, на початку жовтня брат та сестра – 2005-го та 2006 років народження – загинули внаслідок падіння з вікна 24-го поверху. Тоді слідчі також розпочали кримінальне провадження з позначкою – самогубство. А в соцмережах зазначалося, що начебто свою смерть загиблі транслювали в прямому ефірі в TikTok.

Статистика

Нині психічне здоров’я дітей у більшості західних країн є найгіршим за весь час досліджень, особливо це стосується дівчат. Такі дані має професор, дитячий і підлітковий психіатр, який живе і працює у Великій Британії, Денис Угрин.

"Зараз рівень суїциду серед дівчат є найвищим, відколи почалися наші записи, а це більше ніж 160 років", – розповів Угрин у спецефірі подкасту "Простими словами" про здоров’я під час війни.

У Києві за останні півтора року було зафіксовано 13 випадків самогубств серед дітей. Здебільшого (у дев'яти випадках із 13) накласти на себе руки вирішили дівчатка, відповіли на запит hromadske у столичному Главку поліції. 

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"