USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У КМДА пояснили, для чого замовили алкоголь на 100 тис. гривень

Літр горілки "Фінляндія" у "Київському культурному кластері" коштує 477 гривень
київський культурний кластер Флоренція
Кінокомплекс "Флоренція", де діє "Київський культурний кластер"
Джерело: відкриті джерела

Нещодавно користувачі соцмереж почали обурюватися тендером про закупівлю міцних алкогольних напоїв майже на  98 тисяч гривень для "Київського культурного кластеру". Тендер оприлюднений на сайті Prozorro.

Згідно з документами, замовник повинен отримати горілку, віскі, коньяки та інші напої.

Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 09 жовтня 2023 року – 31 грудня 2023 року. У відкритих торгах перемогло ТОВ "Приват-Алко Трейдінг". Ця компанія запропонувала виконати умови тендеру за 97 999 тис. гривень.

Зокрема, у списку була горілка "Фінляндія" (477 гривень за 1 л), віскі Chivas Regal 12-річної витримки (1668 гривень за 1 л), віскі Jack Daniel's (977 гривень за 1 л), коньяк Remy Martin VSOP (2457 гривень за 0,7 л) та інші напої.

Джерело: скріншот

Джерело: скріншот

Реакція КМДА

Київська влада прокоментувала інформацію про те, що "Київський культурний кластер" закуповує алкогольні напої для барів муніципальних кінотеатрів за кошти платників податків. Кажуть, що це звичайна процедура закупівлі алкоголю для подальшого продажу відвідувачам, і на це не залучаються бюджетні кошти. Про це йдеться на сайті КМДА.

У Київській держадміністрації зазначили, що закупівля здійснюється за кошти комунального підприємства для ведення господарської діяльності, на яку є ліцензія. Бюджетні кошти при цьому не залучаються.

"Це звичайна процедура придбання товарів, необхідних для ведення господарської діяльності підприємства, яка для забезпечення відкритості проводиться через електронну систему закупівель", – кажуть в адміністрації.

Що відомо про "Київський культурний кластер"?

У структурі підприємства наразі діє сім кластерів. У чотирьох барах, що працюють при комунальних кінотеатрах "Краків", "Лейпциг", "Флоренція" та "Імені Т.Г. Шевченка", продають алкогольні напої, маючи офіційну ліцензію. 

У КМДА наголосили, що алкогольні напої закуповують винятково для зазначених закладів і лише для сервісного обслуговування відвідувачів.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"