USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

На підступах до Торецька точаться пекельні бої: Яка ситуація в самому місті та навіщо воно окупантам

Росіяни намагаються знищити інфраструктуру міста, щоб далі штурмувати
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Командир взводу 95-ї окремої десантно-штурмової поліської бригади Станіслав Краснов нещодавно заявив, що бої у районі Торецька вже йдуть у міській забудові та у приватному секторі.

Проте сьогодні керівник Центру протидії дезінформації при Раді Національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко заявив, що нині у місті Торецьк Донецької області російських військових немає. Про це він написав у Telegram.

"Станом на 12:00 цього дня інформація про захід росіян в Торецьк не відповідає дійсності", – йдеться в повідомленні.

Що каже DeepState?

У DeepState близько 15:30 додали, що бої точаться на підступах до Торецька. А саме у Залізному та Північному.

Ймовірно найближчим часом ворог зосередить основні сили для захоплення териконів шахти імені Артема та шахти "Північна". А далі вже спробує зайти в саме місто. 

"Задача зрозуміла – нанести максимальні пошкодження забудові, щоб полегшити штурмові дії. Початок битва за Торецьк є питанням найближчого часу. На жаль, поки немає успішного рецепту як протистояти такій кількості піхоти без втрат позицій", – йдеться в повідомленні.

Аналітики додали, що росіяни після окупації Залізного можуть спробувати ударити в тил нашому угрупуванню у Нью-Йорку.

Чим важливий Торецьк?

Торецьк знаходиться в Бахмутському районі Донеччині. Від 7 листопада 2014 року віднесений до переліку міст та населених пунктів, розташованих на лінії зіткнення.

Місто є важливою логістичною розв’язкою, яка веде на Костянтинівку. Тому росіяни безперервно нищать його КАБами.

Попри постійну небезпеку, у місті досі залишаються цивільні. Вони переважно ховаються у підвалах. Але є й такі, що наводять росіян на українські позиції.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід