USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

США прискорять передачу ракет до ППО в Україну, – ЗМІ

Адміністрація Байдена прискорить передачу ракет ППО Україні
ппо ЗСУ

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Адміністрація президента Джо Байдена планує оголосити про прискорення поставок ракет протиповітряної оборони в Україну за рахунок призупинення замовлень для інших країн. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на представника адміністрації США.

"Адміністрація Байдена пришвидшить поставку в Україну ракет-перехоплювачів протиповітряної оборони, припинивши поставки країнам-союзникам", – цитує видання американського чиновника.

Зазначається, що Білий дім планує оголосити про своє рішення в пʼятницю.

Перші поставки будуть влітку

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі, якого цитує журналіст Келлі Меєр, заявив, що США прийняли рішення щодо зміни пріоритетів найближчих продажів ракет Patriot і NASAMS іншим країнам на користь України.

Як розповідало видання Financial Times, Вашингтон може призупинити відкриті замовлення від інших країн на системи протиповітряної оборони Patriot, а також ракети до них для того, щоб передати їх Україні.

Наразі до переліку європейських країн, які замовляли системи Patriot входять Польща, Румунія, Німеччина, Іспанія.

Зокрема коаліція країн НАТО ще в січні розміщувала замовлення на 1000 ракет для вищезгаданих зенітних ракетних комплексів.

За словами Меєра, Кірбі заявив про "важке, але необхідне рішення" щодо переорієнтування найближчим часом запланованих поставок закордонних військових товарів на користь України. Кореспондент Politico Лара Селігман додає, що координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США говорив про ракети Patriot і NASAMS. Ба більше, очікується, що перші поставки почнуться вже цього літа.

Сьогодні, 20 червня, у Румунії анонсували передачу Україні системи ППО Patriot. Президент Володимир Зеленський подякував Румунії за рішення про передачу Україні системи Patriot. За його словами, ведеться робота з постачання ще кількох Patriot.

Читайте також:
Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
У НАТО погодили виділити в наступному році військову допомогу Україні на 40 млрд євро У НАТО погодили виділити в наступному році військову допомогу Україні на 40 млрд євро
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок