USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Шмигаль: Міжнародні партнери допоможуть енергосектору України на 1,5 млрд доларів

Цього року на підтримку бюджету вдалося мобілізувати вже понад 30 млрд доларів
Шмигаль
Джерело: відкриті джерела

Україна має від міжнародних партнерів заявленої допомоги для енергетичної сфери на суму майже 1,5 млрд доларів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук  написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи підсумки тижня.

Він зазначив, що цього року на підтримку бюджету вдалося мобілізувати вже понад 30 млрд доларів від союзників України.

"На наступний рік країни G7 мобілізують фінансову допомогу Україні на рівні до 32 млрд доларів. Це 85% від дефіциту бюджету, який ми матимемо у 2023 році. Продовжимо також співпрацю зі Світовим банком, іншими країнами-партнерами й очікуємо на нову велику фінансову програму з МВФ.

За 11 місяців цього року уряд виділив 245 млрд гривень на закупівлю, модернізацію та ремонт озброєння і техніки. Наступного року бюджет на такі закупівлі збільшено до 300 млрд гривень. 

Майже 13 тисяч студентів будуть переведені з контрактної форми навчання на бюджет. Це діти загиблих захисників України, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, а також діти жителів особливо небезпечних територій.

Допомога енергосектору від партнерів набирає оберти. Маємо заявленої підтримки  майже на 1,5 млрд доларів. Щодня приїжджає додаткове обладнання для ремонтів пошкодженої інфраструктури. Вже прибуло більше ніж 200 вантажів з енергетичним обладнанням. Вистоїмо.

Продовжуємо надавати гранти для створення українцями нових бізнесів. Цього тижня виділили 400 млн гривень у межах програми "єРобота". Також держава виділить малим і середнім підприємцям 150 млн гривень на інвестиційні проєкти у сфері енергозбереження та енергозабезпечення. Нагадуємо, що в межах програми доступних кредитів "5-7-9" підприємці можуть придбати за ставкою від 0% генератори для виробництва електроенергії, сонячні панелі, електронакопичувачі, акумулятори, вітрові генератори.

Працюємо для перемоги! Віримо і допомагаємо ЗСУ!" – написав Шмигаль.

Читайте також:
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Я малюю Україну: 10 травня Перший приватний музей українського сучасного мистецтва оголосить переможців онлайн-конкурсу дитячого малюнка Я малюю Україну: 10 травня Перший приватний музей українського сучасного мистецтва оголосить переможців онлайн-конкурсу дитячого малюнка
Журналістів повертають до Верховної Ради, але є обмеження Журналістів повертають до Верховної Ради, але є обмеження
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?