USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

СБУ затримала коригувальника ракетних ударів по Харкову

Зрадником виявився місцевий житель
Зрадник Харків_1
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України викрила чергового російського агента, який коригував ракетні удари по Харкову. Зловмисник, за даними СБУ, збирав інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території міста.

Електронні координати та відмітки на карті зрадник, яким виявився безробітний місцевий житель, через Telegram відправляв окупантам. Він був завербований росіянами у листопаді минулого року.

Для виконання завдань чоловік обходив територію міста і приховано спостерігав за підрозділами українських захисників, фіксуючи їхні локації. Під час слідчих дій у зловмисника виявлено смартфон із доказами листування з агресором.

Джерело: Telegram СБУ

"Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по обласному центру. Співробітники СБУ затримали російського агента поблизу міського об’єкта критичної інфраструктури на спробі чергового збору закритих даних для агресора", – йдеться у повідомленні.

Наразі слідчі Служби Безпеки України повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ). Йому загрожує покарання до 12 років ув’язнення.

До речі, за фактом державної зради викрито та затримано підполковника СБУ одного з обласних управлінь, що межує з тимчасово окупованою територією. Це не єдиний посадовець, якого підозрюють у збиранні даних. Зокрема, мер Полтави отримав підозру у поширенні інформації про українських військових.

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї