USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Румунія найближчим часом удвічі збільшить транзитні потужності для українського зерна

Для цього передбачені морські і залізничні шляхи
зерно

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Румунія планує найближчим часом збільшити удвічі свої транзитні потужності для зерна з України. Про це заявив міністр транспорту та інфраструктури Румунії Сорін Гріндяну, передає Romania-Insider.

За його словами, йдеться про збільшення до 4 млн тонн транзитних потужностей. Також міністр додав, що для цього передбачені морські і залізничні шляхи.

При цьому Гріндяну уточнив що, Сулинський канал, де розташовані дунайські порти України, є єдиною альтернативою для морського транспорту. Він, за словами міністра, буде оптимізований в рамках фінансованого проєкту ЄС вартістю 18 млн євро.

Пізніше Румунія планує залучити інвестиції в 1 мільярд євро для розвитку залізничного сполучення порту Констанца, а також у проєкти дорожньої та залізничної інфраструктури, які є критично важливими для післявоєнної відбудови України.

Нагадаємо, ми писали, що Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина та Словаччина звернуться до Європейського Союзу з проханням продовжити заборону імпорту сільгосппродукції з України після 15 вересня, аби уникнути серйозних порушень на ринку. 

Читайте також:
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів 43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу
Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці
Окупанти вкрали через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна Окупанти вкрали через порт Маріуполя понад 180 тисяч тонн українського зерна