USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Румунія найближчим часом удвічі збільшить транзитні потужності для українського зерна

Для цього передбачені морські і залізничні шляхи
зерно

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Румунія планує найближчим часом збільшити удвічі свої транзитні потужності для зерна з України. Про це заявив міністр транспорту та інфраструктури Румунії Сорін Гріндяну, передає Romania-Insider.

За його словами, йдеться про збільшення до 4 млн тонн транзитних потужностей. Також міністр додав, що для цього передбачені морські і залізничні шляхи.

При цьому Гріндяну уточнив що, Сулинський канал, де розташовані дунайські порти України, є єдиною альтернативою для морського транспорту. Він, за словами міністра, буде оптимізований в рамках фінансованого проєкту ЄС вартістю 18 млн євро.

Пізніше Румунія планує залучити інвестиції в 1 мільярд євро для розвитку залізничного сполучення порту Констанца, а також у проєкти дорожньої та залізничної інфраструктури, які є критично важливими для післявоєнної відбудови України.

Нагадаємо, ми писали, що Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина та Словаччина звернуться до Європейського Союзу з проханням продовжити заборону імпорту сільгосппродукції з України після 15 вересня, аби уникнути серйозних порушень на ринку. 

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот