USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Росія вербує палестинців з табору біженців у Лівані для війни з Україною, – ЗМІ

Вербуванням займаються активісти, пов'язані з посольством Палестини в Лівані
Ейн-аль-Халва
Джерело: AFP

Палестинцям, що проживають у Лівані, платять 350 доларів на місяць за вступ до російської армії, щоб брати участь у війні проти України. Про це повідомляє The Media Line з посиланням на джерело в службі безпеки Лівану.

Джерело додало, що вербуванням займаються активісти, пов'язані з посольством Палестини в Лівані.

Більшість із завербованих були народжені після 1969 року, оскільки ті, хто народився після цього моменту, не мають належної реєстрації у ліванської влади, що спрощує поїздки з метою участі у війні як найманці. В результаті ліванський уряд не має можливості контролювати чи відстежувати переміщення цих палестинських рекрутів для Росії.

Більшість палестинців, які прямують на передову в Україні, родом з Ейн-аль-Халва, найбільшого табору палестинських біженців у Лівані, на південь від портового міста Сідон.

Достеменно невідомо, скільки палестинців було завербовано для боротьби на боці Росії, але вважається, що близько 300 осіб уже пройшли експрес-підготовку до Росії та відправлені на передову.

Повідомляється, що в таборі біженців Ейн-аль-Халва створюється і готується до відправки до Росії в найближчому майбутньому ще одна група приблизно зі 100 додаткових бійців.

Читайте також:
Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список Арешт майна у справі Гринкевича: З’явився повний список
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено