USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

РФ вперше за шість років не виведе ядерні субмарини на парад ВМФ: Причина

Ймовірно, на рішення вплинули внутрішньобезпекові міркування
Ядерна субмарина РФ
Ядерна субмарина РФ
Джерело: відкриті джерела

Британська розвідка припускає, що скасування Росією участі ядерних субмарин у параді ВМФ може бути пов’язане як з їхньою зайнятістю, так і з певними безпековими побоюваннями російського керівництва. Про це йдеться у звіті міноборони країни.

Розвідка зазначає, що 12 липня у російських ЗМІ з’явилися повідомлення, що ядерні субмарини Північного флоту Росії не братимуть участі у параді до Дня Військово-морського флоту РФ, який планують у Санкт-Петербурзі на 30 липня. 

З часу заснування такого формату святкування у 2017 році, це, наскільки відомо, перший рік, коли ядерних субмарин не буде на параді.

"Зміна ймовірно пов’язана, передусім, з необхідністю технічного обслуговування і збереження доступності для залучення до операцій та навчання. Також є реалістична ймовірність, що на рішення вплинули внутрішньобезпекові міркування, у контексті спроби заколоту ПВК "Вагнер", – йдеться в повідомленні.

Джерело: Міноборони Британії / Twitter

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW