USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Расистська поведінка уболівальників": УЄФА покарав Україну після матчів з Англією та Італією у відборі на Євро-2024

УАФ повинна буде заплатити 20 тисяч євро штрафу та закрити частину трибун
Футбол
Джерело: відкриті джерела

Дисциплінарний комітет УЄФА оштрафував Українську асоціацію футболу (УАФ) після матчів з Англією та Італією у відборі на Євро-2024.

Союз європейських футбольних асоціацій ухвалив рішення покарати українську організацію через "расистську поведінку уболівальників".

Так, тепер потрібно буде закрити частину трибун під час наступного домашнього матчу національної команди під егідою УЄФА, а кількість закритих місць має становити щонайменше п'ять тисяч.

"Заборонити Українській асоціації футболу продавати квитки своїм вболівальникам на виїзді на свій наступний матч за расистську поведінку своїх вболівальників. Українська асоціація футболу повинна повідомити УЄФА до початку матчу про сектори, які будуть закриті для часткового закриття стадіону, і повинен налічувати щонайменше п'ять тисяч місць", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Плутанина на Конгресі УЄФА. Україна залишається в заявці на проведення ЧС-2030 чи ні?

До того ж Українська асоціацію футболу повинна буде заплатити 20 тисяч євро штрафу через "расистську поведінку уболівальників". Також УАФ буде оштрафована на п'ять тисяч євро за використання піротехніки і на вісім тисяч євро – за блокування громадських місць.

Нагадаємо, на початку серпня Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА з офіційним листом, в якому просить розглянути ситуацію щодо присутності в органах Європейського футбольного союзу представників РФ. В асоціації звернули увагу на те, що на посади в адміністративних органах УЄФА (комітетах, органах і панелях) на період із 2023–го по 2027 рік були обрані та переобрані 15 росіян.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді