USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Половина строковики: ДБР ідентифікувало 46 російських артилеристів, які обстрілювали Харків

Вдалося знайти схованку з таємною документацією
ДБР обшуки
Джерело: ДБР

Працівники ДБР під час роботи на звільнених територіях Харківщини знайшли сховані російські документи, за якими вдалося ідентифікувати російських артилеристів, які обстрілювали Харків. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Це вдалося зробити завдяки знайденій в одному з будинків схованки з таємною документацією 138-ї мотострілецької бригади ЗС РФ. Документи вказують, що саме цей підрозділ на початку вторгнення був перекинутий з полігону Курської області для просування на Харків.

"Військовослужбовці цієї бригади, половина з яких строковики, у червні–серпні 2022 року розстрілювали Харків, зокрема житловий масив Північної Салтівки у Київському районі. Для обстрілів використовувалися системи залпового вогню "Град", 152-мм самохідні установки "Акація" та інша далекобійна артилерія", – пишуть в ДБР. 

Завдяки знайденим документам вдалося повністю ідентифікувати 46 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади ЗС РФ, номери зброї, яка за ними була закріплена, рапорти та багато іншої корисної для слідства інформації.

Раніше

Два дні тому, 5 лютого, російські війська обстріляли центр ХарковаЗа словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупанти вели обстріл ракетами С-300. 

Дві з них поцілили по Київському району міста. Перша ракета влучила в будівлю вищого навчального закладу, а друга – в житлову будівлю.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України