USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Перші винищувачі F-16 вже в Україні, – Bloomberg

У Міноборони України поки відмовились від коментарів
F-16
F-16
Джерело: Bloomberg

Україна отримала першу поставку винищувачів F-16. Проте їх кількість невелика. Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що кінцевим терміном для передачі військових літаків американського виробництва був кінець цього місяця.

Також поки невідомо, коли саме літаки застосовуватимуть для бойових дій.

Речниця Міноборони України Діана Давітян відмовила виданню у наданні коментарів.

Раніше New York Times писав, що Україна розраховує розгорнути перші винищувачі F-16 цього літа, однак через обмежену кількість підготовленого персоналу йдеться лише приблизно про 10 літаків. 

Також очікується, що цього року підготують близько 20 пілотів за різними напрямами навчання у США, Голландії та Данії.

Що відомо про F-16?

Літак F-16 – легкий багатоцільовий винищувач із США четвертого покоління. Попри досить поважний вік, адже F-16 було створено ще 48 років тому, він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

F-16 має широкий спектр ракетного та бомбового озброєння. Очікується, що у небі над Україною цей літак може не лише змінити баланс сил у повітрі, а й вплинути на перебіг всієї війни.

Вартість F-16 назвати важко, особливо, враховуючи велику кількість версій цих винищувачів. Однак вона може коливатися у розмірі від 43 до 55 млн доларів.

Хто надаватиме ракети?

Нещодавно повідомлялось, що винищувачі F-16, які отримає Україна, озброять США ракетами американського виробництва та іншою передовою зброєю.

Їх озброять ракетами "повітря-земля" AGM-88 HARM; комплектами збільшеної дальності Joint Direct Attack Munition, які перетворюють некеровані бомби на розумну зброю; і так званими бомбами малого діаметру. 

Читайте також:
Очікується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана: В Україну вже прибувають паломники-хасиди Очікується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана: В Україну вже прибувають паломники-хасиди
На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів У школах Львова посилюють заходи безпеки через ймовірну загрозу терактів