USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Пенні Пріцкер йде з посади: Повноваження нового спецпредставника США з відновленням України виконуватиме Річард Верма

Верма на посаді продовжить роботу Пріцкер на користь зусиль Сполучених Штатів Америки щодо підтримки економічного відновлення України
Річард Верма
Річард Верма
Джерело: відкриті джерела

Повноваження спецпредставника Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України виконуватиме заступник держсекретаря з управління та ресурсів Річард Верма. Він замінить попередницю Пенні Пріцкер, яка іде з посади, зазначив державний секретар Ентоні Блінкен.

Він пояснює, що перебування Пріцкер на посаді спецпредставника США з відновлення України обмежено одним роком. Тож її повноваження перейдуть до заступника держсекретаря Сполучених Штатів з управління та ресурсів Річарда Верма.

"Заступник держсекретаря з питань менеджменту та ресурсів Річард Верма продовжить свою роботу на користь зусиль США щодо підтримки економічного відновлення України. Адміністрація Байдена прагне допомогти Україні міцно стати на ноги – у військовому, економічному й демократичному планах", – сказав держсекретар Сполучених Штатів Америки.

Разом з тим Блінкен нагадав, що протягом останнього року Пенні Пріцкер була невтомним прихильником економічного відновлення України. Політикиня їздила у Київ шість разів, очолюючи численні делегації генеральних директорів. Вона робила зупинки по всій Європі з "головною метою допомогти народу України закласти основу для повномасштабного економічного відновлення та вступу до ЄС".

"Вдячний за державну службу Пенні, а також за те, що вона знову приєдналася до уряду та виконувала цю роль у такий критичний час", – зауважив Блінкен.

Що відомо про нового спецпредставника?

Річард Верма – американський дипломат, йому 55 років. Він обіймає посаду заступника державного секретаря з питань управління та ресурсів з 5 квітня 2023 року. До цього працював помічником державного секретаря з питань законодавства з 2009-го по 2011 рік. Також був послом США в Індії з 2014-го по 2017 рік.

З 2020-го по 2023 рік Верма обіймав посаду головного юридичного директора та керівника відділу глобальної державної політики Mastercard. З 2017-го по 2020 рік – посаду віцеголови Азійської групи, де керував південноазійською практикою фірми. 

Упродовж багатьох років займався юридичною практикою в юридичній фірмі Steptoe & Johnson LLP у Вашингтоні, був старшим радником і керівником практики Індії та Південної Азії в Albright Stonebridge Group.

Верма має наукові ступені: доктор філософії, доктор права та бакалавр технічних наук, промислова інженерія. Також політик – лауреат численних нагород і відзнак. Крім того, журнал India Abroad назвав його одним з 50 найвпливовіших американців в країні.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що спеціальна представниця Сполучених Штатів Америки з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер йде з посади. Журналістам вона сказала, що це станеться, ймовірно, у вересні.

Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів 43% українців отримують пенсії менші за 100 доларів
Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу Вакцини не існує: В Україні вже померло 11 людей від гарячки Західного Нілу