USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

На Вінниччині рецидивіст вербував українських зеків до ПВК "Вагнера", його затримали

Зловмисник пропонував кожному "рекруту" грошову винагороду у розмірі від 2 до 4 тис. доларів на місяць
зрадник, який вербував українських
Джерело: СБУ

На Вінниччині викрито колаборанта, який підшукував тюремників для вступу до лав ПВК "Вагнера" та пропонував їм воювати на стороні ворога. Подробиці розповіли в СБУ.

З даними слідства, агентом рашистів виявився місцевий рецидивіст, який 15 років провів за ґратами за розбій та групове зґвалтування. Саме через таке широке коло зв’язків у кримінальному середовищі, в тому числі на території країни-агресора, на нього вийшов представник угруповання "Вагнера" і запропонував свою допомогу у війні проти України.

За вказівкою ворога вінничанин почав підшукувати кримінальників для залучення до складу приватної військової компанії РФ. Звичайно, за вступ до російської ПВК зеки отримували грошові "подяки".

"За вступ до російської ПВК і участь у бойових діях проти Сил оборони зловмисник пропонував кожному "рекруту" грошову винагороду у розмірі від 2 до 4 тис. доларів на місяць", – відзначають в спецслужбі.

Правоохоронці додали, що під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявили мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його листування з вагнерівцем.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України ("Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану"). Тепер рецидивісту загрожує позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

До речі, днями контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного ворожого поплічника. Ним виявився староста селища Озера Гостомельської громади (Київська область), який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників та запропонував їм свою допомогу у війні проти України.


Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України