USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У РФ обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, – розвідка

Такий наказ російська ФСБ направила всім прикордонним управлінням Росії
РФ
Джерело: відкриті джерела

У РФ з 9 січня обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, зокрема обмежено придатним до служби. Про це повідомляє ГУР Міноборони України.

Такий наказ російська ФСБ направила всім прикордонним управлінням РФ. У наказі, за даними ГУР, йдеться: "З 9 січня 2023-го з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ Росії забезпечити обмеження виїзду за межі території Російської Федерації громадян, які мають висновок про готовність до військової служби з категорій "А", "Б" і "В".

Категорія "В", зазначають у розвідці, це обмежено придатні до військової служби громадяни. Призовників, що належать до цієї категорії, звільняють від призову у мирний час, звільняють від військових зборів та відносять до запасу.

Що було раніше

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до росіян перед Новим роком і заявив, що у військовозобов’язаних у РФ лишився тиждень, протягом якого вони мають "ще хоч якийсь вибір".

За його словами, на початку січня влада Росії закриє кордони для чоловіків, оголосить воєнний стан та почне чергову хвилю мобілізації. Кордони закриють і в Білорусі. Насамперед це стосується мешканців великих міст Росії, які є військовозобов’язаними.

"Я точно знаю, що у вас залишився приблизно один тиждень, поки ще є хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосить воєнний стан і почне чергову хвилю мобілізації. Кордони теж будуть закриті і в Білорусі", – наголосив Резніков.

Міністр розкритикував так званий "план" російських військових, якого вони нібито постійно дотримуються у своїх звітах. Він сказав, що згідно з ним загарбники вже пів року штурмують Бахмут.

"Ті люди, які розв'язали криваву бійню. Які вчинили жахливі воєнні злочини, тепер кажуть вам, що треба згуртуватися і захистити Росію. Тому що кругом вороги. Вони залякують вас (росіян, – ред.) тим, що в разі поразки над усіма росіянами нібито вчинять розправу, заберуть нажите непосильною працею, організовують трибунал тощо. Це брехня. Вас знову обманюють", – додав він.

Резніков зазначив, що російські можновладці хочуть захистити себе і своє становище та багатство. А всі громадяни РФ побічно заплатять за розв'язану війну. Зокрема, вони будуть протягом кількох поколінь компенсувати завдані Україні збитки.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів