USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

МВФ схвалив нову моніторингову програму для України: Що це означає?

Ця програма є передумовою до нової програми фінансування МВФ
МВФ

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Міжнародний валютний фонд схвалив Моніторингову програму із залученням Ради фонду до України, яка триватиме чотири місяці і стане передумовою до нової програми фінансування МВФ.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку.

Програма базується на рамкових макроекономічних параметрах, погоджених із МВФ, та спрямована на допомогу Україні в підтримці макроекономічної та фінансової стабільності.

Вона передбачає низку заходів для посилення мобілізації доходів держбюджету, пожвавлення внутрішнього боргового ринку, зміцнення фінансового сектора та підвищення прозорості й ефективності управління в секторі державних підприємств.

За словами голови НБУ Андрія Пишного, Україна розраховує, що затвердження програми зможе надати партнерам упевненість та оптимальні умови для забезпечення достатньої ритмічності фінансових надходжень в умовах значних потреб в платіжному балансі та державному бюджеті.

Одним зі структурних маяків Моніторингової програми є розробка принципів оцінки активів та проведення стрес-тестів для банків. Програма передбачає комплекс заходів для стримування емісійного фінансування бюджету наступного року. 

Програма триватиме чотири місяці та не передбачатиме безпосередньо фінансової допомоги, проте є необхідною передумовою для переходу до нової довгострокової програми розширеного фінансування МВФ.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми