USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Масовані ракетні удари по Харкову й Києву: Внаслідок атаки росіян є загиблі, серед поранених – діти

Сили ППО вночі знищили чотири "Шахеди" та одну крилату ракету
атака на Харків
Наслідки атаки на Харків у ніч проти 31 травня
Джерело: ДСНС України

У ніч проти 31 травня росіяни вкотре атакували Україну. Масований ракетний удар, зокрема, припав на Харків та Київ, забравши життя, попередньо, п'ятьох людей.

Харків

Близько опівночі росіяни влучили у п’ятиповерхівку в Харкові. На місці прильоту триває розбір завалів та ліквідація пожежі. Також від вибухів постраждали житлові будинки, надвірні забудови, транспортні засоби, приватні підприємства та об'єкти торгівлі, повідомили в пресслужбі ДСНС. Виникло п'ять осередків займання.

"Ворог знову застосував тактику подвійного удару: вдруге бив у той час, коли на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці. За попередніми даними, окупанти використали ракети С-300 для удару по Новобаварському району міста. Усі влучання – винятково у цивільну інфраструктуру", – зазначив голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов.

Нині відомо про п'ятьох загиблих та про 25-х постраждалих. Серед них – медичний працівник і поліціянтка, які прибули на місце вибуху. Також серед поранених є діти: хлопчик та дівчинка у віці 12 років.

Київ

Також уночі російсько-окупаційні війська атакували Київ ракетами. Сили протиповітряної оборони знищили всі цілі.

За попередніми даними, окупанти застосували для атаки крилаті ракети. Силам ППО вдалося знищити їх усі. 

"Унаслідок падіння уламків в Голосіївському районі столиці виникла пожежа в нежитловому приміщенні. На місці працюють оперативні служби. Пожежею пошкоджено приватне домоволодіння СТО, автомийку, шість легкових авто та складське приміщення", – уточнили в пресслужбі Київської  міської військової адміністрації.

Востаннє росіяни били по Києву 8 травня: тоді сили ППО також знищили всі цілі, минулося без поранених та руйнувань.

Згодом у ДТЕК повідомили, що  внаслідок нічної атаки уламки ворожих ракет пошкодили електромережі та повністю зруйнували трансформаторну підстанцію в Голосіївському районі Києва.

"Більшість будинків заживили за резервними джерелами. Але поки без світла лишається близько 10 приватних будинків й одне комерційне приміщення. Обіцяємо повернути електрику до кінця дня", – йдеться у дописі.

Повітряні сили відбивали атаку

Водночас у Силах ППО додали, що вночі знищили чотири "Шахеди" та одну крилату ракету. 

Зокрема, ворог атакував Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, Київ – крилатою ракетою "Іскандер-К", а також здійснив пуски чотирьох ударних БпЛА типу Shahed-131/136.

"У результаті бойової роботи знищили чотири "Шахеди" у межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету "Іскандер-К" на Київщині", – пояснили в ПС.

Додамо, в Харкові 25 травня росіяни завдали удару по спальному району міста та влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр". Загалом цей удар забрав життя 19 людей, ще 54 – постраждали.

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Викладачка університету коригувала удари РФ по Харкову Викладачка університету коригувала удари РФ по Харкову
Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті Київський бізнесмен заробив майже чотири мільйони гривень на відсутніх дронах для військової частини на Закарпатті