USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Масовані ракетні удари по Харкову й Києву: Внаслідок атаки росіян є загиблі, серед поранених – діти

Сили ППО вночі знищили чотири "Шахеди" та одну крилату ракету
атака на Харків
Наслідки атаки на Харків у ніч проти 31 травня
Джерело: ДСНС України

У ніч проти 31 травня росіяни вкотре атакували Україну. Масований ракетний удар, зокрема, припав на Харків та Київ, забравши життя, попередньо, п'ятьох людей.

Харків

Близько опівночі росіяни влучили у п’ятиповерхівку в Харкові. На місці прильоту триває розбір завалів та ліквідація пожежі. Також від вибухів постраждали житлові будинки, надвірні забудови, транспортні засоби, приватні підприємства та об'єкти торгівлі, повідомили в пресслужбі ДСНС. Виникло п'ять осередків займання.

"Ворог знову застосував тактику подвійного удару: вдруге бив у той час, коли на місці вже працювали медики, рятувальники та правоохоронці. За попередніми даними, окупанти використали ракети С-300 для удару по Новобаварському району міста. Усі влучання – винятково у цивільну інфраструктуру", – зазначив голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов.

Нині відомо про п'ятьох загиблих та про 25-х постраждалих. Серед них – медичний працівник і поліціянтка, які прибули на місце вибуху. Також серед поранених є діти: хлопчик та дівчинка у віці 12 років.

Київ

Також уночі російсько-окупаційні війська атакували Київ ракетами. Сили протиповітряної оборони знищили всі цілі.

За попередніми даними, окупанти застосували для атаки крилаті ракети. Силам ППО вдалося знищити їх усі. 

"Унаслідок падіння уламків в Голосіївському районі столиці виникла пожежа в нежитловому приміщенні. На місці працюють оперативні служби. Пожежею пошкоджено приватне домоволодіння СТО, автомийку, шість легкових авто та складське приміщення", – уточнили в пресслужбі Київської  міської військової адміністрації.

Востаннє росіяни били по Києву 8 травня: тоді сили ППО також знищили всі цілі, минулося без поранених та руйнувань.

Згодом у ДТЕК повідомили, що  внаслідок нічної атаки уламки ворожих ракет пошкодили електромережі та повністю зруйнували трансформаторну підстанцію в Голосіївському районі Києва.

"Більшість будинків заживили за резервними джерелами. Але поки без світла лишається близько 10 приватних будинків й одне комерційне приміщення. Обіцяємо повернути електрику до кінця дня", – йдеться у дописі.

Повітряні сили відбивали атаку

Водночас у Силах ППО додали, що вночі знищили чотири "Шахеди" та одну крилату ракету. 

Зокрема, ворог атакував Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, Київ – крилатою ракетою "Іскандер-К", а також здійснив пуски чотирьох ударних БпЛА типу Shahed-131/136.

"У результаті бойової роботи знищили чотири "Шахеди" у межах Київської, Запорізької, Дніпропетровської областей, а також крилату ракету "Іскандер-К" на Київщині", – пояснили в ПС.

Додамо, в Харкові 25 травня росіяни завдали удару по спальному району міста та влучили в будівельний гіпермаркет "Епіцентр". Загалом цей удар забрав життя 19 людей, ще 54 – постраждали.

Читайте також:
Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям
Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю Представник власника знесеної садиби Зеленських у Києві заявив про готовність відновити будівлю