USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Конгресвумен українського походження Вікторію Спартц можуть покарати за неналежну поведінку

Комісія з питань етики перевіряє представника Спартц через заяви про зловживання персоналом
Конгресмен Вікторія Спартц

Конгресвумен Вікторія Спартц

Джерело: відкриті джерела

Комітет з етики Палати представників провів попереднє розслідування щодо поводження конгресвумен українського походження Вікторії Спартц із персоналом у відповідь на численні скарги. Йдеться про ймовірне "жорстоке поводження", "загальну токсичність" та "лють". Про це пише  Politico.

Двоє людей з числа персоналу конгресвумен сказали, що обурлива поведінка Спартц продовжується. За останні кілька тижнів після своїх претензій щодо продуктивності персоналу вона запровадила скорочення зарплати.

У квітні Спартц надіслала співробітникам записку, в якій забороняла їм спілкуватися з журналістами Politico, що шукали інформацію про її офіс.

У вівторок керівник її апарату Патрік Словінскі подав у відставку, пропрацювавши менше місяця. Реагуючи на розслідування Спартц сказала, що "не знає, про що ви говорите".

На праймеріз минулого місяця Спартц перемогла вісьмох конкурентів – у тому числі представника штату Чака Гудріча. До речі, він критикував ставлення Спартц до персоналу, називаючи її "найгіршим босом у всьому Конгресі".

"Маніакальна поведінка. Вона кричить і лається, називаючи їх дебілами та ідіотами. Зі слів співробітників, Вікторія Спартц уникала їхнього звільнення, натомість знущалася з них, поки вони не йшли самі", – йдеться у рекламі Гудріча.

Один з нинішніх співробітників Спартц каже, що вона зазвичай викликає когось із них до себе, "лає його, вимовляє слово на F близько мільйона разів, називає їх поганими відсталими дітьми, чим завгодно". "Це щотижнева справа. Це не рідкість. Усі мої спілкування з нею були сповнені цілковитої та тотальної люті", – стверджує чоловік.

Дві каденції Спартц у Конгресі були відзначені високою плинністю кадрів, різкою критикою президента України Володимира Зеленського протягом двох років після вторгнення Росії та зрештою її відмовою від підтримки допомоги Україні, країні її народження, зазначає видання.

Ставлення Спартц до України

У липні 2022 року Спартц звернулася з офіційним листом до президента США Джо Байдена і попросила його перевірити можливі зв’язки керівника Офісу президента України Андрія Єрмака з РФ. У МЗС України відповіли, що заява Спартц є маніпуляцією і намаганнями повернути в американську політику наративи роспропаганди.

Представники Республіканської партії США також були стурбовані критикою українського керівництва з боку конгресвумен. У 2024 році під час розгляду законопроєкту щодо 61 мільярда безпекової допомоги для України Спартц подала до нього п'ять поправок, вимагаючи скорочення фінансування. Вона також пропонувала виключити з тексту програму, яка дозволяє Білому дому виділяти зброю безпосередньо з американських складів на суму 7,8 млрд доларів.

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям Мобілізація, ювілейний саміт НАТО та старт Олімпійських ігор: Про які події липня варто знати українцям
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, – Зеленський
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ