USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

"Голова уряду ДНР" отримав підозру від СБУ. У чому його звинувачують?

Він входить до найближчого оточення Пушиліна
Підозра Хоценку
Джерело: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру "голові уряду ДНР", який організував вивезення українського зерна з Маріуполя до Російської Федерації. Про це інформує пресслужба СБУ. 

Йдеться про громадянина Росії Віталія Хоценка. Він входить до найближчого оточення терориста Пушиліна, який безпосередньо сприяв його призначенню на "керівну посаду" у червні 2022 року.

У керівних органах окупантів він відповідає за матеріально-технічне забезпечення бойовиків, а також за вивезення українського зерна, вугілля та граніту з Маріупольського порту до країни-агресора.

Також Хоценко є одним із ключових організаторів фейкового референдуму щодо "приєднання" захопленої території Донеччини до складу Росії.

Які статті?

Підозра за двома статтями:

▪️  ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

▪️ ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації).

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій частині сходу України.

Раніше

Служба безпеки України повідомила про підозру  так званому "міністру транспорту Херсонської області РФ". Він є одним з організаторів депортації українських дітей з окупованої частини Херсонщини до Росії під виглядом поїздок до дитячих таборів.

Читайте також:
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни