USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Більшість жителів Європи вірять у перемогу України, – опитування

Опитування проводилося у семи країнах ЄС
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Вторгнення Росії в Україну провалиться, і наша держава переможе у цій війні. Так вважає 61% громадян Європейського Союзу, які були опитані агентством eupinions.

За результатами опитування, найбільше переконані у перемозі України поляки (81% респондентів). Найменше вірять в українську перемогу в Італії, однак і там в це вірить 51% громадян. А в Німеччині у перемогу України вірять 55% громадян. 

Джерело: скріншот

Опитування громадян Євросоюзу також показало, що 68% респондентів розглядають вторгнення в Україну як напад на Європу в цілому.

Джерело: скріншот

Варто зазначити, що у Польщі з цим твердженням погоджується 79% респондентів, найменше – у Бельгії, 64% опитаних.

62% респондентів переконані, що Україна захищає цінності, які поділяють усі європейські країни.

Джерело: скріншот

Знову-таки, поляки найбільше підтримують це твердження – 72%. Найменшу кількість голосів за це віддали у Німеччині та Італії – 59% респондентів.

В опитуванні, що було проведене у грудні 2022 року, взяли участь майже 13 300 громадян ЄС у Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі та Іспанії.

Нагадаємо, Національна рада Словаччини 16 лютого визнала Росію державою – спонсором тероризму, а нинішній режим країни – терористичним. 23 листопада минулого року Європарламент підтримав резолюцію про визнання Росії державою – спонсором тероризму і державою, яка "застосовує засоби тероризму". Також євродепутати ухвалили резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну