USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Барселона", один із найвидатніших футбольних клубів в історії, може припинити існування, – The Telegraph

Клуб перебуває під загрозою банкрутства через судовий процес у справі Негрейри
Футбольний клуб
Стадіон "Камп-Ноу" - домашня арена клубу "Барселона"
Джерело: fcbarcelona.com

"Барселону" звинувачують у хабарництві в рамках корупційного скандалу у справі Негрейри – і їй загрожує дискваліфікація, що може призвести до банкрутства одного з найбільших клубів в історії футболу. Про це повідомляє The Telegraph.

"Барселоні" загрожує справа про хабарництво в іспанських судах через суддівський скандал, який потенційно може призвести до заборони клубу займатися футболом, коли їхні фінанси перебувають у найважчому становищі, а стадіон знесено в рамках реконструкції.

Останню перешкоду на шляху до суду у справі про ймовірні незаконні виплати "Барселони" Хосе Марії Енрікесу Негрейрі, колишньому віцепрезиденту іспанського суддівського комітету, усунув у четвер суддя, який розглядав справу прокурора проти клубу і ключових осіб.

Таким чином, суддя постановив, що судовий розгляд буде продовжено з приводу виплат Негрейре 7,7 мільйона євро в період з 2001-го по 2018 рік.

Серед обвинувачених – сам клуб, а також колишні президенти Хосеп Марія Бартомеу, Сандро Росель і син Негрейри Хав'єр Енрікес.

У разі визнання провини їх засудять до тюремного ув'язнення на строк від трьох до шести років. Саму "Барселону" може бути відсторонено від діяльності як професійну футбольну команду, що, найімовірніше, призведе до банкрутства 124-річного клубу.

Звинувачення в хабарництві – насправді серйозні, оскільки Хосе Марія Енрікес Негрейра був державним службовцем на момент ймовірних злочинів.

Справа Негрейри

"Барселону" звинувачують у хабарях Хосе Марії Енрікесу Негрейри, який обіймав посаду віцепрезидента Технічного комітету суддів Федерації футболу Іспанії. З 2001-го по 2018 рік Негрейра отримав від каталонців 7,7 мільйона євро.

У разі, якщо вину клубу буде доведено, йому загрожує дискваліфікація з єврокубків. А це зі свого боку величезні доходи для команди, яка й так перебуває у фінансовій кризі.

Як зазначають ЗМІ, ідеальною позицією для УЄФА було б дочекатися завершення розслідування, однак клуб можуть дискваліфікувати з ЛЧ ще до оприлюднення вердикту суду, якщо інспектори УЄФА з етики та дисциплінарних питань вважатимуть, що вина клубу досить очевидна.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди