Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Змушував військових будувати маєток. В Одеській області викрито командувача ТрО

Військові понад рік будували йому дім та отримували доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій
Командир ТРО змушував підлеглих будувати собі дім
Джерело: ДБР

В Одеській області викрито одного з командувачів регіонального управління сил територіальної оборони (ТрО) "Південь" на залученні бійців до будівництва його ж маєтку. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

Як відзначає ДБР, вищезгаданий командувач регіонального управління сил ТрО залучив трьох бійців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Військові понад рік будували йому дім та отримували доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

Командувачу повідомили про підозру за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України – перевищення службових повноважень. Йому загрожує 12 років тюрми.

"Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", – додає ДБР.

Нагадаємо, раніше командир однієї із військових частин у Чернівецькій області доручив своїм підлеглим – сержанту та солдату замість оборони країни зробити капремонт у власному будинку. При цьому військові отримували всі виплати у повному обсязі, включно із "бойовими" доплатами по 100 тис. гривень кожному в місяць. Усім їм оголосили про підозру.

Також працівники Державного бюро розслідувань викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщині. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток

Теги: ДБР
Читайте також:
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Справа ТОВ "Краснолиманське": Працівники ДБР можуть бути причетні до фальсифікації документів. Кримінальне провадження вже відкрито
Заява начштабу "Азова" Кротевича проти Содоля: ДБР перевірить дії генерала