Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях

Він отримав підозру за недбале ставлення до військової служби
ДБР затримала командира військової частини у Кіровоградській області
Джерело: ДБР

Підозру отримав командир однієї з військових частин на Кіровоградщині, який через недбалість допустив переплату майже 12 млн гривень при закупівлі паливних резервуарів. Про це повідомило Державне бюро розслідувань

У відомстві розповіли, на оголошених закупівлях заявки подали три учасники. Переможцем було обрано пропозицію від приватного підприємства з найменшою ціною. Проте після укладення договорів комерсанти у документації штучно завищили вартість продукції.

"Посадовець військової частини не перевірив зміну суми у договорі. Таким чином загальний розмір збитків державі сягнув майже 12 млн гривень", – зазначили в ДБР.

Командиру повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків.

А на Київщині цьогоріч взимку правоохоронці викрили начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин на зловживаннях з фінансами. Фігурант так заплутався у власних махінаціях, що виплатив власній дружині 20 мільйонів гривень.

Раніше на Миколаївщині повідомили про підозру посадовцю військової частини, який незаконно нарахував підлеглим 1 мільйон гривень.

Читайте також:
Міноборони повернуло ЗСУ 1 500 одиниць озброєння та військової техніки
Російські окупанти просунулися біля Торецька: Яка ситуація зараз
НАБУ повідомило про підозру пасинку головного судексперта КНІДСЕ Рувіна: Підбурював до хабарництва на митниці
Новим бригадам ЗСУ терміново потрібне озброєння, – ISW