Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.50
Готівка
42.95

Жителям звільнених територій вже виплатили понад 323 млн гривень фінансової допомоги

Проєкт стартував у вересні 2022 року, і зараз виплати на звільнених територіях тривають

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Жителям деокупованих територій Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей виплатили понад 323 млн гривень фінансової допомоги, повідомила пресслужба Міністерства реінтеграції України.

"За сім місяців у межах спільного проєкту Мінреінтеграції, "Укрпошти" та міжнародних організацій забезпечено виплату одноразової грошової допомоги жителям деокупованих територій на загальну суму більш як 323,7 млн гривень", – зазначили у відомстві.

Проєкт стартував у вересні 2022 року, і зараз виплати на звільнених територіях тривають. Так, станом на 23 березня допомогу готівкою розміром 1200 гривень від Товариства Червоного Хреста України отримали понад 155 тис. громадян Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей.

Крім того, за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції вже виплачено по 2200 гривень допомоги на місяць понад 39 тис. осіб, які проживають на звільнених територіях Харківщини, Херсонщини та Донбасу. Кожна людина отримує такі виплати протягом трьох місяців.

До речі, роботодавці, які беруть на роботу переселенців, продовжать отримувати виплати від держави й у 2023 році. Сума компенсації роботодавцю становитиме 6700 гривень (розмір мінімальної заробітної плати, – ред.). Ці кошти держава виплачує за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу впродовж двох місяців.

Читайте також:
Підвищення мінімалки та скорочення чиновників: Зміни в Україні з 1 квітня, про які варто знати
Мобілізовані кияни почали отримувати виплати у 30 тисяч гривень від міста
Звільнення Кліщіївки – вдала операція з повернення територій України, – боєць ОШБр "Лють"
В Україні хочуть оптимізувати виплати ВПО: Кому можуть обрізати допомогу