Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Замість відрядження поїхав на Карибські острови на круїзному лайнері: Суддя-хабарник отримав підозру

Суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС
Суддя-хабарник поїхав на Кариби замість відрядження
Джерело: СБУ

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області, який раніше отримав підозру у корупційній діяльності, отримав нову – цього разу у шахрайстві та підробленні документів. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Слідство встановило, що суддя причетний до шахрайства та підроблення документів, за допомогою чого влітку 2023 року незаконно виїхав за кордон під виглядом службового відрядження. Замість службової поїздки фігурант разом зі своєю співмешканкою вирушив на круїзному лайнері на Карибські острови.

"Для цього суддя використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС. При чому насправді жодних подібних заходів у вказаній країні тоді не проводили", – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Двох прокурорів Офісу генпрокурора викрили на одержанні хабаря у 170 тис. доларів

За матеріалами справи, отримати фіктивне запрошення фігуранту допоміг його знайомий адвокат, якому також оголошена підозра.

СБУ

Попередня підозра

У вересні 2023 року цього ж посадовця викрили на хабарі, який він отримав за прийняття "правильного" рішення у майновому спорі.

Читайте також:
Від початку року в Україні майже втричі скоротилася кількість нових справ за шахрайство
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем
Окупанти отруїли річку Сейм
Удар по Київській ГЕС: В "Укргідроенерго" розповіли, чи є загроза прориву