Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Викладачка університету коригувала удари РФ по Харкову

Жінці загрожує до восьми років позбавлення волі
За вказівкою окупантів жінка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони
Джерело: СБУ

В Україні викрили ще одну інформаторку ФСБ, яка розвідувала локації українських військ на Харківщині. Нею виявилась викладачка одного з місцевих університетів, яку російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці влітку цього року. Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Слідство встановило, що за вказівкою окупантів жінка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони.

"Особливу увагу вона звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ. Також інформаторка відслідковувала маршрути руху військових колон у напрямку передової", – йдеться в публікації.

Повідомляється, що отримані відомості фігурантка направляла в анонімний чат своєму російському куратору. У "звіті" жінка позначала координати військових об’єктів на гугл-картах і додавала до них текстовий опис.

Затриманій оголошено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Вона перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, у липні оперативники затримали жіночу агентурну службу ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі. Тепер фігуранткам загрожує довічне ув’язнення. Дівчата віком від 19 до 23 років працювали в місцевій кав’ярні. 

Читайте також:
Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів
Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів
Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини