Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

"Все ще попереду": Сирський оцінив перші етапи українського контрнаступу

За словами генерала, Росія передбачала, де сили України будуть найнебезпечнішими, але ЗСУ ще не застосовували основні резерви
Джерело: Сухопутні війська ЗСУ

Командувач сухопутних військ України Олександр Сирський уперше підтвердив, що основні сили його наступального резерву ще не введено в бій на фронті. Про це він розповів в інтерв'ю The Guardian.

Сирський сказав, що Генштаб РФ передбачав, де сили України будуть найнебезпечнішими, проте ЗСУ зараз шукають смертельно слабкі місця в їхній обороні.

"Хочу сказати, що наші основні сили ще не брали участі в боях, а ми зараз шукаємо, промацуємо слабкі місця в обороні противника. Усе ще попереду", – наголосив він.

"Усі хочуть миттєво й одразу домогтися великої перемоги. І ми теж. Але ми маємо бути готові до того, що цей процес займе якийсь час, тому що з кожного боку зосереджено багато сил, багато техніки і багато штучних перешкод", – зазначив генерал.

Командувач Сухопутних військ України також підтвердив, що Росія почала наступ у кількох місцях, включно з Куп'янськом у північно-східному районі Харкова і Лиманом на схід.

Новини за темою: ЗСУ перехоплюють ініціативу. Які фактори ускладнюють український контрнаступ

"Це складно, напружено, – сказав він про військову ситуацію на сході. "Росіяни намагаються перехопити ініціативу. Так що ситуація дійсно складна".

Також Сирський додав, що не потрібно недооцінювати ворога, оскільки противник передбачав і продовжує передбачати найнебезпечніші напрямки рухів ЗСУ та будує там міцну оборону, яку доволі важко пробити.

Водночас генерал уточнив, що бойовий дух, навчання і підготовка його військ вселили в нього впевненість у тому, що українські сили знайдуть лазівку і скористаються нею.

"Одним словом, це безперервний процес. Кожен робить свої висновки, і ніхто не хоче бути обдуреним двічі однаково", – пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лише 3 з 12 бригад ВСУ брали участь у контрнаступі на південному сході України. А вирішальна битва ще попереду.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
Чи справді росіяни планують модернізувати свої безпілотники та замінити ними "Орлани"?
ЗСУ підтвердили ураження нафтобази у Воронезькій області РФ
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці