Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

"Вінегрет із ППО": У Повітряних силах розповіли, чи готова Україна до масованих ударів

Росія збільшує виробництво дронів і нічна атака на інфраструктуру Одеської області підтверджує цей факт

Юрій Ігнат

Джерело: відкриті джерела

Українські сили протиповітряної оборони продовжують зміцнюватися в очікуванні масованих осінніх обстрілів з боку РФ, заявив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Водночас він зазначив, що Росія вже безумовно не має того запасу ракет, який був у її арсеналі раніше. При цьому країна-терорист збільшує виробництво дронів, у зв'язку з чим до цього необхідно бути готовими.

"Українці готові, думаю, енергетики підготувалися до негативних сценаріїв і протиповітряна оборона безумовно. Рік тому ми взагалі не мали західних засобів середнього радіусу дії. У нас тільки восени з'явилися перші NASAMS і IRIS у дуже обмеженій кількості. Якщо подивитися, сьогодні ми маємо таке розмаїття засобів ППО, якого немає в усьому світі", - додав Ігнат.

Новини за темою: Україна планує ракетний удар по Москві, для цього вже модифікують "Нептун", – The Drive

За словами Юрія Ігната, все західне ППО доповнює радянську техніку України, яка також досить ефективно працює. Йдеться про С-300 і Бук, наприклад.

"Весь цей вінегрет працює і приносить результат. Тільки питання в тому, що цього недостатньо, країна велика і доводиться локально організовувати ППО, захищаючи об'єкти, міста та стратегічні об'єкти", - пояснив спікер.

До того ж Ігнат додав, що українську систему ППО могли б доповнити винищувачі F-16, які б здійснювали прикриття з повітря і перехоплювали ворожі цілі на підступах.

Раніше речник Повітряних сил Збройних сил України сказав, що жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак усіма наявними сучасними засобами ураження, як Україна.

Більш детально про те хто і коли погодився передати Україні винищувачі F-16 - читайте тут.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС