Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок

У міській забудові українські захисники застосовують тактику "просочування"
Вовчанськ зараз
Джерело: відкриті джерела

У Вовчанську, що на Харківщині, підрозділи Збройних сил України та військ РФ ведуть бої не лише на вулицях міста, а й іноді стикаються один з одним у багатоповерхівках. Про це сказав  речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев, пише "АрміяInform".

За словами речника, в міській забудові Вовчанська українські захисники застосовують тактику "просочування", тобто здійснюють поодинокі переміщення між будинками.

Воїни збираються в певній визначеній локації в штурмову групу, і вже нею намагаються захопити й утримати будівлю, чекаючи підкріплення.

"Буває так, що і їхні, і наші підрозділи перебувають в одній споруді - хтось у підвалі, хтось на вищих поверхах, намагаючись витіснити одне одного. Таких тактичних епізодів безліч", - зауважив Саранцев.

Новини за темою: Уже декілька місяців на агрегатному заводі біля Вовчанська залишаються заблокованими окупанти, - речник ОТУ "Харків"

Ситуація у Вовчанську

У Генеральному штабі ЗСУ повідомляють, що минулої доби на Харківському напрямку точилося шість боїв. Сили оборони відбивали штурмові дії противника поблизу Вовчанська та Липців.

А від початку поточної доби у Вовчанську триває одне бойове зіткнення.

Напередодні бійці окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького констатували: Вовчанськ перетворюється на чергову піхотну "м’ясорубку" для росіян. А для України - на чергове місто-примару, яке окупанти зрівняли з землею і закидали своїми тілами.

"Місто майже повністю зруйноване, від ударів артилерії та FPV-дронів вигорають цілі вулиці, місто вкрите димом. У повітрі цілодобово стоїть гул дронів, в небі одночасно знаходяться десятки квадрокоптерів. Над ними - розвідувальні “крила”. Перевага у небі майже стовідсотково означає перевагу на землі", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, Вовчанськ розташований приблизно за п'ять кілометрів від державного кордону з РФ. До повномасштабної війни тут проживало понад 17 тисяч українців, зараз з місцевих тут лишилися поодинокі відчайдухи.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP