Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

В Україні з’явиться офіс одного з найбільших оборонних підприємств світу BAE Systems

Україна готова стати великим регіональним хабом для ремонту та виробництва різних видів продукції
Зустріч Зеленського із представниками британської оборонної компанії BAE Systems
Джерело: Офіс Президента

Сьогодні, 30 травня, Зеленський зустрівся із представниками британської оборонної компанії BAE Systems. Про це він написав у Facebook.

На зустрічі були присутні виконавчий директор Чарльз Вудберн, керуючий директор Гебі Костіган і директор із питань співробітництва з Україною Крістіан Сіар.

"Обговорили локалізацію виробництва в Україні. Домовилися розпочати роботу з відкриття офісу BAE Systems в Україні, а згодом – і потужностей із ремонту та виробництва продукції компанії", – йдеться в повідомленні.

Зеленський зазначив, що Україна готова стати великим регіональним хабом для ремонту та виробництва різних видів продукції компанії BAE Systems і зацікавлені в більш глобальних відносинах, ніж ті, що є зараз.

Додамо, що серед продукції BAE Systems – винищувачі Typhoon, Jaguar, Harrier II, Tornado GR4, танки Challenger 2, гусеничні платформи M113, БМП Bradley, САУ Archer.

Крім того, Rheinmetall, який є підприємством BAE Systems разом з "Укроборонпромом" планують у липні запустити спільне підприємство з обслуговування й ремонту броньованої техніки, переданої Україні.

Читайте також:
Керівників ТЦК, причетних до мобілізації "заброньованих", будуть карати, а зменшити черги в ТЦК допоможе лише цифровізація: Федієнко про мобілізацію в Україні
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля