Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

В Україні запустили єдиний План реформ: Що готує Кабмін

Шмигаль каже, що План реформ стане частиною майбутньої Української доктрини

Кабмін

Джерело: Кабмін

Український уряд розпочав роботу над єдиним Планом реформ до 2027 року. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

"3 жовтня запускаємо роботу над єдиним Планом реформ до 2027 року. В одну дорожню карту змін об'єднаємо ініціативи партнерів та інші пропозиції. План охопить усі сфери, що впливають на державні інститути, економіку та взаємодію з громадянським суспільством", – пояснив Шмигаль.

За словами очільника уряду, влада отримала від партнерів низку документів із пропозиціями реформ – від семи рекомендацій Євросоюзу до переліку структурних маяків МВФ.

"Зі свого боку, з ініціативи президента України Володимира Зеленського розробили концепт посилення стійкості демократії. Цей документ вже передали українським союзникам. Тепер розпочинаємо створення єдиного документа", – додав прем'єр.

Новини за темою: Кабмін ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік

І зауважив, що План реформ стане частиною майбутньої Української доктрини, основу якої окреслив глава держави під час свого виступу у Верховній Раді.

"Реформи будуть фундаментом перемоги України та запорукою успішного відновлення і зростання", – резюмував Шмигаль.

Раніше

Напередодні в Європейському парламенті підтримують ініціативу Ukraine Facility, завдяки якій українська держава може отримати 50 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, з 2024 року Україна може отримати 18 млрд євро допомоги.

"Розраховуємо отримати 18 млрд євро вже наступного року. Ці кошти допоможуть у фінансуванні бюджетного дефіциту, нарахуванні соціальних виплат, пенсій та зарплат для лікарів, учителів", – сказав прем'єр.

Читайте також:
Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль
В Україні для відновлення енергетики працюють три програми, – Шмигаль
Україна хоче отримати 50 мільярдів доларів від G7 без умов і на будь-які цілі, – прем'єр-міністр
Шмигаль розповів про три рівні фортифікацій для захисту енергооб'єктів