Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Україні викрили схему торгівлі трофейною зброєю, яку продавали криміналітету

Правоохоронці затримали відразу дев'ятьох членів банди, які орудували в різних регіонах країни
Джерело: СБУ

Служба безпеки спільно з Нацполіцією затримала членів банди, яка продавала трофейну зброю представникам кримінального світу. Про це повідомляє СБУ.

У рамках операції нейтралізовано два угруповання торговців зброєю на Київщині, а також у Запорізькій, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях.

У спецслужбі розповіли, що зловмисники намагалися продати криміналітету засоби ураження, які були знайдені в деокупованих регіонах України. Серед вилученого – арсенал російських автоматів Калашникова, бойових гранат і понад 50 тис. набоїв різного калібру.

Так, на території столичного регіону, Львівщини, Рівного та Буковини затримано одразу дев'ятьох учасників банди. Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь із місць колишніх бойових зіткнень.

Крім того, у Львівській та Рівненській областях "на гарячому" затримано організатора і двох учасників ще одного угруповання, яке намагалося підпільно продати бойові гранати.

Під час обшуків за місцем проживання затриманих правоохоронці знайшли партію автоматів і пістолетів із комплектуючими, десятки тисяч набоїв різного калібру та майже 10 млн гривень, які, імовірно, були отримані злочинним шляхом.

Як з'ясувалося, зброярі торгували засобами ураження в закритій мережі Даркнет.

Наразі їм повідомлено про підозру. Фігурантам загрожує від трьох до семи років в'язниці.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила групу ділків, які продавали трофейну зброю особам із кримінального світу. Рейди пройшли в Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Читайте також:
Україна вже виробляє снаряди натівського зразка, – Камишін
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка
Росія розробляє ударний безпілотник з китайським двигуном
До суду направили справу ексгенерала СБУ, якого звинувачують у шахрайстві та зловживанні службовим становищем