Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Україні новий навчальний рік розпочнеться другого вересня

Завершиться навчальний рік 30 червня 2025 року

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України затвердив початок та кінець навчального року у школах. Про це повідомив під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Тому, згідно з постановою, навчальний рік у школах розпочнеться у понеділок, 2 вересня. А завершиться 30 червня 2025 року.

Водночас обласним та Київській міській військовим адміністраціям разом із представниками закладів освіти доручили забезпечити організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в регіоні.

Новини за темою: Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?

Раніше

Додамо, наприкінці травня Міністерство освіти й науки України розробило рекомендації, за яких радило більшості навчальним закладам розпочати навчання влітку. Урядовці зазначали, що система освіти України продовжує функціонувати в умовах повномасштабної війни. А Росія й надалі завдає ударів по критичній інфраструктурі нашої країни.

Відповідно це призводить до обмежень у використанні енергоресурсів на всій території України. І безпосередньо впливає на безпеку всіх учасників освітнього процесу й на заклади освіти, пояснювали в МОН.

Крім того, на початку липня від мера Львова Андрія Садового пролунали заяви, що навчальний рік у для школярів міста розпочнеться у серпні на тлі складної ситуації з енергопостачанням.

Садовий також говорив, що у разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності, де містяни зможуть зігрітися та зарядити пристрої. Водночас планові зимові канікули розпочнуться 21 грудня. На випадок погіршення ситуації з електроенергією – канікули продовжать. А в школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх вдома.

Читайте також:
В Україні створили мобільний застосунок для школярів "Рятівничок"
Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Дитина має відчувати себе вільно, – міністр освіти висловився про скасування шкільної форми
Майже 6,3 тис. абітурієнтів цьогоріч відмовилися від бюджетного місця