Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

В Німеччині попередили спробу державного перевороту і захоплення Бундестагу, - Die Zeit

Серед затриманих - громадянка Росії
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці Німеччини запобігли спробі державного перевороту і захопленню Бундестагу. Ця операція стала наймасштабнишою антитерористичною операцією за останні роки, піше видання Die Zeit.

Журналісти повідомляють, що у причетності до підготовки до держперевороту підозрюють 52 людей, з яких 25 вже заарештовані.

"Три тисячі поліцейських із ранку обшукують понад 130 будинків і квартир по всій Німеччині", — пише видання.

Серед підозрюваних у держперевороті - екскомандир підрозділу спецпризначення німецького Бундесверу, політики, а також представник німецького дворянства - принц Генріх ХІІІ.

"Це один із найбільших процесів у справі про тероризм за багато років. Воно відрізняється від подібних справ не лише своєю розмірністю та широко розгалуженою структурою з різними підгрупами, а й складом обвинувачених: кажуть, що змовниками були також принц із давнього німецького дворянського роду та колишній член парламенту від AfD Біргіт Мальзак-Вінкеманн, а також екскомандир спеціального підрозділу Бундесверу", — йдеться у матеріалі.

Журналісти зазначають, що правоохоронці перевіряють "російський слід" у цій історії, адже серед затриманих за підозрою у підготовці держперевороту у Німеччині є громадянка Росії.

Автори публікації зазначають, що буквально за кілька хвилин до початку обшуку, один із підозрюваних написав у своєму Telegram: "Все зміниться: колишні прокурори та судді, а також відповідальні керівники органів охорони здоров'я та їхні куратори скоро опиняться у Нюрнберзі 2.0".

Згідно з висновками слідчих, змовницька структура ділилася на політичне крило, що отримало назву "Рада", і військове крило, завданням якого було збройне повстання. За версією слідства, окремі змовники силовиків, серед іншого, розглядали напад на Бундестаг та захоплення депутатів у заручники.

Читайте також:
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими
Партія Шольца хоче створити контактну групу для переговорів між Україною та РФ
Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T