Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Зеленський призначив Кравченка головою Київської ОДА

Кравченко працював керівником Бучанської окружної прокуратури
Руслан Кравченко
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Кравченка головою Київської ОДА. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Зазначимо, що 7 квітня Кабінет міністрів підтримав відповідне призначення Кравченка головою Київської обласної державної адміністрації. 

"Погоджено призначення Кравченка Руслана Андрійовича головою Київської обласної державної адміністрації", – йшлося у повідомленні.

Хто такий Руслан Кравченко

Кравченко працював на посаді очільника Бучанської окружної прокуратури. Він керував цим органом від 15 березня 2021 року.

Раніше працював у військовій прокуратурі під керівництвом Анатолія Матіоса, який 2019 року був звільнений з посади, а сам орган – розпущений. Кравченко був прокурором у справі проти президента-втікача Віктора Януковича.

2023 року Кравченко брав участь в конкурсі на посаду керівника Національного антикорупційного бюро, однак не здобув перемогу.

23 серпня 2022 року він був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня "За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов'язку".

В його декларації за 2021 рік вказано, що він разом з дружиною володіє 53 тис. доларів готівкою. Дружина очолює відділ перекладів в Офісі генпрокурора України.

Читайте також:
Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників
На закупівлю дронів для ЗСУ уряд виділив ще 15,5 млрд гривень
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей