Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Україна оголосила підозри заступнику міністра оборони РФ та одному із найближчих соратників Путіна

Обидва посадовці входять до близького оточення очільника Кремля і допомагають йому вести війну проти України
Україна оголосила підозри заступнику міністра оборони РФ та одному із найближчих соратників Путіна
Джерело: СБУ

Секретар державної ради РФ Олександр Дюмін, який є помічником російського диктатора Володимира Путіна, отримав підозру. Йому та заступнику міністра оборони РФ Юнус-Беку Євкурову слідчі Служби безпеки України та прокурори Офісу генпрокурора заочно повідомили про підозру за ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни). Про це інформує пресцентр СБУ.

"Обидва посадовці входять до близького оточення очільника Кремля і допомагають йому вести війну проти України", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Дюмін, ставши губернатором, організував "мобілізацію" в Тульській області РФ для ведення війни в Україні. А також налагодив там виробництво FPV-дронів та інших безпілотних летальних апаратів.

Євкуров же забезпечує постійну підготовку окупантів, які потім їдуть на війну в Україну.

У Службі безпеки України зазначають, що, оскільки зловмисники переховуються від правосуддя, то тривають комплексні заходи для їхнього покарання.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, нещодавно СБУ зібрала доказову базу на ще одного високопосадовця РФ, який причетний до загибелі людей та масових репресій на тимчасово захопленій частині території Донеччини.

Йдеться про російського генерал-лейтенанта Ігоря Семиляка – командувача створеного агресором "головного управління Росгвардії ДНР". Цю окупаційну установу було сформовано за завданням Кремля для проведення масових репресій проти мешканців регіону та встановлення контролю над тимчасово окупованими територіями.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід