Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім

За даними Білого дому, 90% літаків, які Росія використовує для керованих авіабомб і ракетних ударів дальньої дії, розташовані за межами 300 кілометрів від українського кордону

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Радник Білого дому з комунікацій у сфері нацбезпеки Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі заявив, думка про те, що Україна за допомогою ATACMS зможе вразити більшість військової авіації на території Росії, є помилковою. Про це він сказав під час брифінгу, передає "Голос Америки".

"У нашій політиці щодо ударів у глиб Росії та по території Росії нічого не змінилося. Я також вважаю важливим зазначити, якщо можна, що 90% літаків, які Росія використовує для керованих авіабомб і ракетних ударів дальньої дії, ми підрахували, це – 90% з них розташовані за межами 300 кілометрів від українського кордону, глибоко всередині Росії", – розповів він.

При цьому Кірбі зазначив, що США продовжують працювати над посиленням української ППО.

"Те, що робить Путін, – він завдає ударів по цивільній інфраструктурі, намагається, особливо напередодні зими, вивести з ладу енергетичні мережі. Це огидно. На жаль, це його метод. Це не щось нове, чого він не робив раніше", – констатував радник Білого дому.

Саме тому протиповітряна оборона продовжує залишатися важливою темою в американських пакетах безпеки.

Як відомо, Україна вже тривалий час просить у Сполучених Штатів дати дозвіл на удари далекобійними ракетами по території Росії. Зокрема, пріоритетними цілями для українців є російські аеродроми, звідки злітають бомбардувальники, які обстрілюють прикордонні регіони, зокрема з такими містами, як Харків, Суми та Чернігів.

Проте, як стверджували аналітики ISW, ракети ATACMS, які надійшли на озброєння ЗСУ від США, можуть послабити логістику російських окупантів, а також розбити аеродроми та військові склади на території РФ. Але для України вони матимуть оперативне значення за умови посилення цих ударів наземними операціями.

До того ж нещодавно Україна відправила Сполученим Штатам Америки для схвалення список об'єктів на території Росії, які ЗСУ хочуть атакувати ракетами ATACMS.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP